Haftanın Her Günü

09:00 - 20:30

+90 552 345 49 38

info@izmitsurucukurslari.com

İzmit

Kocaeli

Bizi Takip Edin

Sürücü Kursu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

surucu-kursu-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler

Sürücü Kursu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sürücü kursu seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde maddelerle özetlenebilir:

  1. Başarı oranı yüzde kaç?
  2. Kaç saat direksiyon eğitimi olacak?
  3. Eğitim gördüğümüz araçla mı sınava gireceğiz? Eğitimler bireysel eğitim şeklinde mi olacak?
  4. Direksiyon eğitimi planlamasını nasıl yapıyorsunuz? Direksiyon eğitim planı yapacak mısınız? Bu planı yaparken benim boş günlerimi dikkate alacak mısınız?
  5. Teorik sınavdan kalırsam ödeyeceğim ücret ne kadar?
  6. Direksiyon sınavından kalırsam ödeyeceğim ücret ne kadar?
  7. Direksiyon sınavından 4 hakkım sonunda kalırsam ne kadar ücret ödeyeceğim?
  8. Dosyamızı teslim alırken dosya ücreti talep edececek misiniz?

Ehliyet almak isteyen her birey sürücü kursu araştırması yapar. Kursların verdiği hizmetler genel anlamda aynı olduğundan ve sınavlar belli kurallar çerçevesinde yapıldığından bütün sürücü kursları aynıdır düşüncesi hâkimdir ancak detaylara inildiğinde kursların birbirinden farklılaştığı noktalar dikkat çekiyor. Her sürücü kursunun belli bir hizmet kalitesi ve eğitim anlayışı bulunuyor. Adaylar güvenebileceği, rahat hissedebileceği bir kurs seçtiği takdirde ehliyet almada daha başarılı olabiliyor. 2019 sürücü kursu seçiminde size yardımcı olacak 5 temel unsur şöyle;

Sürücü Kursu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler (5 alt başlık)

  • Manuel Vites vs Otomatik Vites

Öncelikle ehliyet alırken manuel vites mi yoksa otomatik vites ehliyet mi almak istediğinize karar vermelisiniz. Manuel vites ya da diğer tabirle düz vites ilk andan itibaren çok uzun yıllar ehliyet alırken adaylara sunulan tek seçenekti şimdilerde otomatik vites araçların yaygın olması nedeniyle adaylar ehliyet alırken bu seçimi yapabiliyor, otomatik vites araç ile direksiyon sınavına girebiliyor. Bu nedenle sürücü kursu seçerken kursun istediğiniz tipte vitese sahip aracının olmasına dikkat etmelisiniz.

  • 2024 Yılı Sürücü Kursu Ücretleri

Kurs seçmede en etkili unsur aslında sürücü kursu ücretleri oluyor. Seçeceğiniz kursun ücretini ve ödemesinin ne şekilde yapılacağını mutlaka sormalı diğer kurslarla kıyaslamalısınız. Sürücü kursunun ödemede size zorluk çıkartmayacağından, baskı yapmayacağından emin olmak isteyebilirsiniz. Kursa kayıt yaparken ödeme detaylarını mutlaka konuşmalısınız.

  • Direksiyon Eğitimi ve Direksiyon Hocası

Direksiyon eğitimi saatleri yönelik tarafından 14 saat (her bir ders 50 dakika) şeklinde belirlenmiştir. Kursa kayıt yaptırmadan önce aklınızdaki kurslara, ne kadar direksiyon eğitimi vereceklerini sormalısınız. Öte yandan mümkünse direksiyon hocası ile tanışmanızı öneririz. Bazı kurslar ekstra ücretsiz direksiyon eğitimi ya da ücretli ek ders yapma fırsatı sunuyor. Bu detayları kursa sorabilirsiniz.

  • Kursa Ait Eğitim Araçları

Sürücü kursu seçiminde bir diğer önemli detay ise kursa ait araç filosudur. Kurs araçlarının eski olması sınav esnasında zorlanmanıza sebep olabilir. Sürücü kursunun yeni modellere sahip donanımlı araçlara sahip olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.

  • Sürücü Kursu Başarı Oranı

Ehliyet alırken yazılı ve direksiyon olmak üzere iki sınav yapılır. Yazılı sınav kurs verilen eğitime rağmen sürücü adayının inisiyatifindeyken direksiyon sınavı büyük oranda direksiyon eğitmeniyle alakalıdır. Bu nedenle sürücü kursu araştırmasında kursların sınav başarı oranlarını sormanız nitelikli bir kurs seçmenize yardımcı olabilir.

Bu yazımızda da sürücü kursu seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattık. Umarız bu yazı sayesinde konu ile alakalı bilgi sahibi olabilmiş ve daha bilinçli hale gelmişsinizdir. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Yorum yok

Sorry, the comment form is closed at this time.

WhatsApp WhatsApp